JOCS DE MÍMICA

La mímica és un art de representació dramàtica molt antic que intenta manifestar-se mitjançant gestos i moviments corporals. Antigament, el pantomimus romà era un actor que utilitzava paraules i també moviments estilitzats amb màscares per representar al personatge acompanyat de música i les cançons del cor.

Des dels 0 a 3 anys totes les manifestacions es realitzen a través del cos; de 3 a 6 anys també, però el nen aprèn altres llenguatges deixant una mica enrere l’expressió corporal. El llenguatge corporal va acompanyat del verbal perquè és una cosa molt important però s’ha vist molt ocult diverses vegades.

La mímica o llenguatge corporal aporta molt més del que ens imaginem. No ens en donem compte però més del 50% de la informació que transmetem ho fem de manera no verbal, o sigui a través del cos. Els jocs de mímica són molt beneficiosos ja que ajuden a expressar sentiments i a controlar els moviments del cos d’una manera divertida.

Els beneficis principals dels jocs de mímica i jugar-hi amb els nostres fills/es són els següents, i molt més importants del que ens arribem a imaginar:

 

  1. A través d’aquests jocs de mímica, ens ajuden a transmetre emocions, sentiments i pensaments. A través del joc ajudarem als infants a obrir-se sentimentalment de manera lúdica.

 

  1. Ajuda al nen/a a tenir millor consciencia del cos, i juntament els moviments corporals en genera. I gràcies a tot aixó millorarem la coordinació i exercitem tots els músculs.

 

  1. Ens ajudarà a fomentar l’autoestima.

 

  1. Jugant sempre aprenem a concentrar-nos, en aquest cas hem de controlar les paraules (no en podem dir cap) i pensar anticipadament els gests que ejecutarem sense poder parlar i que els demés ens puguin entendre.

 

  1. Com que volem que els altres ens entenguin, aixó fa que amb els jocs de mímica favoreixen la imaginació i la creativitat a l’hora de recrear aquestes situacions i/o sentiment.

 

  1. Alliberem estrés a través del riure, o sigui que jugar a jocs de gestos és una activitat divertidíssima a qualsevol edat, aquests jocs aglova edats molt diverses, podem jugar tota la família.

 

  1. Millora l’expressió artística a través de la dansa o el teatre

 

  1. Ajuda a socialitzar-se amb els altres ja que se solen realitzar en grup, fent que fins els nens més tímids o introvertits puguin donar curs als seus sentiments expressant sensacions que d’altra manera no manifestarien.

 

Diferents jocs de mímica i gestos:

 

Pantomine: Us dividiu en dos grups i decidiu quantes cartes seleccioneu en funció del temps que voleu jugar. Per exemple podeu començar amb 10 cartes (n’hi ha un total de 48) Guanyarà el grup que més paraules hagi encertat fen mímica i per tant tingui més cartes. També hi ha una variant amb un temps límit per encertar les cartes i per això utilitzareu el rellotge que inclou la caixa. També us trobareu amb targetes en blanc per dibuixar paraules que no es troben a les cartes. Com que és un joc de mímica podeu fer gestos amb les mans, moguis i moviments corporals però no podeu emetre cap so. Tampoc és tan complicat … no?

 

GrimacesConsisteix en imitar els gestos que ens proposen un seguit de cartes (fins a 72) per tal que siguin encertats pels nostres companys. Però no només això sinó que també entra en joc la memòria perquè haurem de recordar-les.

Aquest joc de cartes a BriFor ens agrada molt ja que es juga amb la cara i les expressions facials. Ens ajuda a millorar la nostra capacitat d’expressar-nos (sense parlar), de comunicar-nos, recordar i riure. I si et costa expressar-te, et dóna una empenteta.

 

Pouet Pouet: Un jugador tria una carta i ha d’aconseguir que la resta encerti de què es tracta. Com? Depèn del color de la carta. A vegades a través de mímica, de vegades a través de sorolls, o amb les 2 coses alhora. A BriFor el recomanem ja que és un divertidíssim joc per deixar la vergonya aparcada una estoneta …. és especial si tens més de 12 anys. Molt recomanable per a festes infantils o per practicar pràxies. Com no cal saber llegir, podem jugar tots.

 

Estem realitzant tasques de manteniment WEB.

És possible que els èstocs de productes apareguin incorrectes o inexactes. En cas que us interessi un producte podeu contactar amb nosaltres mitjançant email: brifor@briforpobla.com o trucant al telèfon: 973.680.543

Es posible que los stocks de los productos aparezcan incorrectos o inexactos. En caso que te interese un producto puedes contactar con nosotros mediante email: brifor@briforpobla.com o llamando al teléfono: 973.680.543

DISCULPA LES MOLÈSTIES