Jocs de taula

El temps d’oci dels nostres fills és una cosa per la que hauríem de vetllar i tenir molta cura, és molt important.

Jugar i divertir-se és un dels Drets de Nen, una necessitat de la qual no podem privar cap infant i per això mitjançant aquest post volem explicar el paper essencial dels jocs de taula en la infància de qualsevol nen/a. Som conscients que en ple segle XXI i amb la gran revolució tecnològica en la que vivim, no seria lògic arraconar la consola o la tauleta i privar-los d’aquestes eines, però volem apostar per transmetre el plaer dels jocs tradicionals, d’aquests jocs de taula amb els quals podem omplir tardes senceres, que sempre ens han acompanyat i no volem que desapareguin.

Els jocs de taula

Sempre vetllem pels beneficis de l’exercici físic per als nens/es. I es veritat que és molt important i necessari que els nens/es facin algun esport, però hem de saber buscar altres alternatives i els jocs de taula són una molt bona solució.

Els jocs de taula ens ajuden al desenvolupament psicològic i emocional i ens ensenyen a relacionar-nos amb els altres. Són ideals per a aquelles tardes de pluja quan no es pot jugar a l’aire lliure o simplement per passar una estona divertida amb els amics o familiars.

Són jocs molt diversos que estimulen diversos aspectes de la personalitat del nen, com la paciència, la concentració, la lògica, la capacitat de deducció, la tolerància a la frustració i saber acceptar la derrota en el joc net.

Degut a la gran quantitat de jocs de taula que trobem al mercat i podem oferir als nens, hem pensat redactar una entrada al blog amb una petita explicació i així valorar quins són els jocs més adients per a cada ocasió i per a cada edat del nen.

Ens preparem per a una divertida jornada al voltant d’una taula jugant sense parar! 

Tipus de jocs de taula per a nens

Hi ha molts tipus de jocs de taula, n’hi ha per totes les edats, per desenvolupar diferents capacitats i per estimular els diversos interessos dels nens/es. Però tots ells tenen alguna cosa en comú i és que són altament divertits.

  • Jocs d’habilitat i estratègia : Jocs de Haba com el Catan, Connex o Karuba, de la casa Djeco com són el Tulum o el Wonder Zoo, o de la casa Devir el famós Diamant  O els jocs més clàssics com els escacs. Ensenyen als nens a elaborar senzilles estratègies o prendre decisions, aquests són perfectes per estimular l’autonomia de qualsevol nen.
  • Jocs educatius : Encara que el joc de taula educatiu més conegut és el Trivial hi ha molts més en el mercat que resulten d’allò més divertits. Els nens aprenen vocabulari amb el Parauleja de Lúdilo, Bananagrams de Lúdilo, ABC Dring de Djeco, Codi Secret de Devir, Matemàtics com el 3X4 Zas de Haba, Codi secret 13+4 de Haba. I desenvolupen la creativitat amb el Hurluberlus de Djeco, Picassimo de Haba, Art Pixel de BS Toys, etc.
  • Jocs de memòria : Alguns jocs de taula són fantàstics per millorar la memòria i la capacitat de concentració en els nens. El Cubissimo de Djeco és un dels jocs més divertits en què els nens han de prestar molta atenció per no fallar. També hi ha tota la col·lecció d’Smart games que tenen temàtiques de contes clàssics. Hi ha altres jocs com el ¿Quién sóy? Mini de la casa Haba, que a més a més és ideal per portar a tot arreu, ja que va amb una caixeta de llauna.
  • Jocs d’atzar: En altres jocs de taula és l’atzar o la sort el veritable protagonista. En alguns es necessita també certa dosi d’estratègia, però en el fons el que compta és passar una estona emocionant jugant al Monza de Haba, Bellaflor de Haba (un dels primers jocs de taula), Rally de Zanahorias de Haba, Troba el peix de BS Toys, Animo Dice de Djeco, entre molts d’altres.
  • Jocs de cartes : Les cartes ofereixen infinites possibilitats de joc, des de jocs de memòria per als més petits fins a pòquer per als més inquiets, a les cartes pot jugar tota la família en divertides modalitats on les rialles estan assegurades. El top ten de Djeco és el Piou Piou, Diamoniak, Pirataka.
  • Jocs Cooperatius : Jocs de taula on ningú guanya ni ningú perd, ideals per jugar amb grup i anar tots a la una. El top ten és El Frutal de la casa Haba, on tots juguen per guanyar al corb. Després trobem de la casa Djeco el Hop, Hop, Hop, Octopus, Little cooperation… I de Devir tenim el Leo.

Seguirem parlant de jocs i temes relacionats amb els infants ens les pròximes entrades del nostre blog!

Ens llegim! 🙂

Estem realitzant tasques de manteniment WEB.

És possible que els èstocs de productes apareguin incorrectes o inexactes. En cas que us interessi un producte podeu contactar amb nosaltres mitjançant email: brifor@briforpobla.com o trucant al telèfon: 973.680.543

Es posible que los stocks de los productos aparezcan incorrectos o inexactos. En caso que te interese un producto puedes contactar con nosotros mediante email: brifor@briforpobla.com o llamando al teléfono: 973.680.543

DISCULPA LES MOLÈSTIES