PRIMERS JOCS DE TAULA; COL·LECCIÓ LITTLE DJECO

Seguint amb la temàtica dels jocs de taula, avui volem parlar-te dels primers jocs de taula, els més idonis per introduir al teu fill/a en aquest fantàstic món entre l’educació i l’entreteniment!

A partir dels dos anys i mig – tres ja es pot començar a disfrutar dels jocs de taula. N’hi ha de més adequats i de menys, nosaltres en aquest cas volem parlar-te de la col·lecció Little de Djeco.

 

L’editorial francesa Djeco té molts jocs i joguines, moltes d’elles les podeu trobar a la nostra botiga i a la nostra botiga online 

Actualment la col·lecció Little es compon de 8 jocs molt variats en mecànica, però amb elements en comú que molts pares tenen ganes de col·leccionar. Tots aquests jocs de taula estan especialment elaborats per nens/es de dos anys i mig a 5 anys ( l’edat és bastant orientativa… és molt poc probable que un infant abans dels dos anys i mig pugui jugar a un joc de taula per molt simples que siguin les regles).

 

Les 8 caixes de la col·lecció Little són exactament de la mateixa mida i amb el mateix disseny, però amb combinacions de colors diferents. Els diferents jocs del Little tenen mecàniques diverses, però tots tenen una temàtica que els petits de la casa estimen moltíssim; els animals. Els personatges dels jocs com hem dit bans són animals, animals que van dins de la caixa i són de format gran perquè les manetes dels infants les puguin manipular perfectament.

 

Al llarg d’aquest post analitzem cada un dels jocs de la col·lecció Little:

 

LITTLE OBSERVATION
Edat: 2’5-5 anys
Jugadors: 2-4 Temps: 10 minuts
Tipus: Atenció i destresa

Habilitats: regles del joc, visio-percepció, atenció i concentració, memòria de treball, velocitat de processament, coordinació oculomanual, coneixements (colors, recompte bàsic, major / menor que).

Es tracta d’un joc de rapidesa. Es posen les nou papallones bicolors a la taula i es tiren els dos daus de colors. El primer jugador que agafi la papallona i que els colors coincideixen amb els dels dos daus, es porta una fitxa de papallona. Guanyarà el primer que tingui cinc fitxes (el nombre es pot canviar per adaptar la durada als nens). El joc agafa bastantes adaptacions, com per exemple, solament fent servir un dau i que trobin una papallona que tingui aquell color.

 

 

LITTLE CIRCUIT

Edat: 2’5-5 anys
Jugadors: 2-4 (podeu afegir una altra figureta i admet més jugadors)
Temps: 10 minuts

Tipus: Puzle, recorregut
Habilitats: Psicomotricitat fina, visio-percepció, coordinació oculomanual, regles del joc, coneixements (colors, animals, ordenació, recompte), tolerància a la frustració.

El joc és molt senzill. Cada jugador tria el seu animal per a tota la partida. Es llança un dau de colors i s’avança a la següent casella lliure que hagi d’aquest color. Si surt una flor, s’avança a la següent casella lliure del mateix color en el qual ens trobem. Si surt una abella, es retrocedeix a la casella lliure prèvia del mateix color en el qual ens trobem. El primer que arriba a la meta, agafa una fitxa d’insecte. El que aconsegueixi 3 fitxes (o les que decidim), guanya. Aquest és, de fet, un dels primers jocs que entenen els petits de la casa, a nosaltres ens agrada molt ja que és ideals per jugar entre germans: és un joc d’atzar i pot guanyar qualsevol dels germans. A més, el tauler es encaixable com un puzle i és molt gran! Resulta molt vistós i queda molt bonic a la taula.

 

LITTLE COOPERATION 

Edat: 2’5-5 anys

Jugadors: 2-4 (admet més jugadors, és cooperatiu, màxim 5)

Temps: 10 minuts

Tipus: Joc cooperatiu

Habilitats: psicomotricitat fina, negociació, col·laboració, coneixements (animals), regles del joc.

Little Cooperation és un joc preciós i meravellós. Hi ha tres superfícies: placa de gel, pont (elevat amb 6 pilons de “gel”) i iglú. Els 4 animals (pingüí, guineu de les neus, ós polar i conillet blanc) estan a l’inici a la placa de gel. Per torns, es tira un dau i, si surt el pont, poden passar a aquest. Des del pont, si surt iglú, poden passar a l’iglú. Si surt gel, se li treu un pilar al pont. L’objectiu és que els 4 animalets arribin a l’iglú abans que s’ensorri el pont. Ideal per introduir als nens a l’ecosistema del fred. Preciós per joc lliure. Bonic fins i tot de decoració. Fàcil d’explicar i de jugar. Perfecte perquè els germans o amiguets no discuteixin, ja que és cooperatiu i els ajuda a decidir, entre tots, quin pilar de treure perquè no s’ensorri el pont. Una delícia de joc. Els jocs cooperatius cada vegada estan presents a les nostres vides, ja que ens ajuda a fer les coses entre tots, i ningú guanya ni perd!

 

La resta de jocs que formen la col·lecció Little de Djeco els explicarem a la pròxima entrada del nostre blog!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Estem realitzant tasques de manteniment WEB.

És possible que els èstocs de productes apareguin incorrectes o inexactes. En cas que us interessi un producte podeu contactar amb nosaltres mitjançant email: brifor@briforpobla.com o trucant al telèfon: 973.680.543

Es posible que los stocks de los productos aparezcan incorrectos o inexactos. En caso que te interese un producto puedes contactar con nosotros mediante email: brifor@briforpobla.com o llamando al teléfono: 973.680.543

DISCULPA LES MOLÈSTIES